Opskrifter



Eriks fiskefad

Denne opskrift har jeg fået af min gode kollega Erik.

Du skal bruge:

500 g torsk som du selv har fanget
200 g rejer
2 fintsnittede porer
1 dåse hvide asparges
rasp
revet ost
boullion
hvidvin
salt
peber

Gør sådan:

Skær fisken i 2x2 cm tern og læg den i et ildfast fad. Kom salt og peber på. Fordel rejer, porer og asparges over fisken. Drys med rasp og revet ost. Til sidst lidt boullion og hvidvin, brug eventuelt også noget eller alt væden fra asparges. I ovnen i 35-40 minutter ved 200 grader.

Spis ris, kartofler eller godt brød til.

Mortens fiskefad

Grundopskriften er som "Eriks fiskefad", med disse ændringer:

lyssej fra fiskehandleren i stedet for torsk, og i lidt større tern
ekstra 1 dåse fiskeboller
1 bund friske hvide asparges i stedet for 1 dåse
ingen boullion
ingen porer

FRAUSINGS KRYDDERE

Denne opskrift stammer så vidt jeg ved fra en der hedder Frausing. Han var kollega med Arne på det, der dengang hed DTH. Senere blev jeg kollega med Arne hos Mærsk Data. Arne serverede krydderne, vistnok til sin fødselsdag. Jeg har ved flere lejligheder bagt kryddere efter denne opskrift til en hel spejderlejr - "Mulles kryddere".

FRAUSINGS KRYDDERE

3 DL. MÆLK LUNES, 50 GR. GÆR UDRØRES HERI.
85 GR. MELIS
1 ÆG                          (Arnes notat: 2 kl. 3 æg)
1 TSK. SALT
60 GR. MARGARINE
1 TSK. KARDEMOMME             (Mortens notat: mere, måske 2-3 stykker)
MEL EFTER BEHOV,              (Mortens notat: ca. 1 KG)
DEJEN MÅ IKKE VÆRE FOR  FAST.

FORMES TIL BOLLER (12 STK.) OG HÆVER PÅ PLADEN I 30 MIN.
EFTER 5 MIN. TRYKKES DE LET, FOR IKKE AT BLIVE FOR RUNDE.

BAGES I 15 MIN VED 200.       (Arnes notat: 25 min)

PUTTES I FRYSEREN, TAGES FREM AFTENEN FØR DE SKAL BRUGES,
FLÆKKES OG BAGES 10-15 MIN. VED 200.

MANGE HILSNER FRA FRAUSING.

Festkager

Vi så Rasmus' kagetog, og tænkte, at sådan et måtte vi også lave. Heldigvis er jeg kollega med Rasmus' far, Frank, og fik opskriften. Det blev til dette flotte (synes vi selv) tog, til Alfreds fødselsdag.

*** Morten til Frank (mandag, lidt over 9):

Kan vi bede om opskriften på kagetoget+billeder - ret hurtigt, vi skal måske bruge det søndag.

*** Frank til Morten (videresendt fra Maria)  (mandag, lidt mere over 9):

Så pyt da :-)

Chokoladekage:
100 gr. æblemos (jeg putter gerne mere i)
300 gr. sukker
2 æg
300 gr. mel
45 gr. kakao
2,5 dl. Kærnemælk/mælk
1,5 tsk. Natron
1 tsk. bagepulver
1 tsk. Vanillesukker

Brug en lille bradepande. Bages ved 200 grader i ca. 25-30 min.

Jeg lavede en dobbeltportion til vores kagetog, men bagte den af to gange i samme bradepande (én af dem man kan få med låg til....)

Pga. æblemosen kan kagen laves dagen før eller flere dage før, da den stadig er god og svampet!

God fornøjelse :-)

*** Frank til Morten (mandag, endnu mere over 9):

Jeg vil skyde på at vores lille bradepande som hun mener er ca. 35-40cm X 25-30..

Enjoy.. ;)

Året efter lavede vi en racerbane. Til selve kagen brugte vi samme opskrift. Banen var af sort glasur, farven købte vi hos www.alttilkager.dk, hvor købte vi også de små biler (Lynet McQueen og Sally).













 

Mors bedste lagkage

Nu også mestret til UG af Gitte. Dette er simpelhen en af de bedste lagkager der findes. Flødeskummet kan blandes med lidt frugtmos, for eksempel jordbær eller som på billedet, brombær.

 

Comments